Anslagsdämpare som absorberar chockkrafter skyddar viktig utrustning och maskiner

Ulinco har ett brett program med anslagsdämpare som är idealiska för att ta upp stötkrafter och absorbera stora chockkrafter. Det är den progressiva styvheten som absorberar kraften och skyddar olika utrustningar inom ett mycket brett applikationsområde. Exempel på applikationer där anslagsdämparna har en viktig funktion är som stöt- och anslagsskydd för industriutrustningar, maskiner och fordon. Det kan exempelvis vara vagnar, skåp, dörrar, traverser och lyftutrustning.

Ett brett program som täcker många olika applikationsområden

Programmet med anslagsdämpare omfattar ett 20-tal olika modeller. En av dessa är anslags-dämparen KP-D som finns i diameter från 10 mm till 118 mm. KP-D är rätt val av anslagsdämpare när det finns behov av att absorbera chockkrafter. Dämparen möjliggör höga deformationsnivåer vid slag och en progressiv styvhet för att ta upp chockkrafterna. Resultatet blir utmärkta absorptionsnivåer som skyddar maskiner och utrustningar.

Exempel på applikationer för KP-D är som primär- och sekundärupphängning för fordon, som stötdämpare för allmänna industriella applikationer samt för bygg- och jordbruksmaskiner mm.

Ett annat exempel på anslagsdämpare är GP-QP som möjliggör en mycket stabil lösning för att absorbera höga chock- och slagkrafter. Den stora gummisektionen möjliggör höga deformationsnivåer vilket ger en effektiv spridning av slagenergin.

Exempel på applikationer för GP-QP, som finns i diameter från 40 mm till 200 mm, är som skydd för byggutrustningar och fordon, jordbruksfordon, kommersiella fordon samt många olika industriella applikationer.

Om Ulinco

Ulinco har kanske marknadens bredaste utbud av vibrationsdämpare och anslagsdämpare för olika industriapplikationer. Kontakta oss gärna så snart ni har ett vibrationsproblem som behöver lösas, och om ni i god tid före en installation vill planera för en bra vibrationsdämpning. Vi kommer att göra vårt yttersta för att snabbt föreslå rätt dämpningslösning åt er, och även leverera snabbt!

För att uförska vårt sortiment besök vår Webbshop. I vår webbshop finner du följande anslagsdämpare: