Ulinco minimerar vibrationsskador

Oönskade vibrationer i verkstadsmaskiner såsom svarvar, fräsar, slipmaskiner, pressar och stansar påverkar maskinens prestanda, leder till sämre “resultat”, störande ljud och förkortar maskinens livslängd. Vibrationer orsakar ofta även följd skador: fastigheter eller annan närliggande utrustning.


Lösning:
Ni kan enkelt lösa detta genom att använda Ulincos justerbara maskinfötter / maskinskor. De gör det möjligt att nivåreglera och avlasta maskinens processer och minimera de vibrationer och ljud som uppkommer.

Maskinfot typ CAM

 

4 saker att tänka på innan ni väljer maskinfot:

1. Vibrationer
Kommer maskinen skapa vibrationer eller klara av att vara helt fri från skakningar?

2. Vikt
Hur stor vikt kommer maskinfoten att utsättas för?

3. Underlag
Vilket typ av underlag kommer utrustningen stå på?

4. Miljö
Hur kommer miljön vara där utrustningen ska vara verksam? Fuktig, varm, frätande och/eller steril?


Justerbara maskinfötter används inom en mängd områden och verkstadsmiljöer. De är även tillverkade för maskiner och utrustning som inte kräver någon förankring i golv eller på de underlag de står på.

Maskinfötter är tillverkade för att reducera och isolera utrustning och omgivning från oönskade vibrationer. De ska också minimera de naturliga skakningar som uppkommer vid maskinanvändning. Detta gör att de även skyddar känslig elektronik inuti maskinen.

Maskinfot typ MS


Maskinfötter kan med fördel användas i maskiner som utsätts för utmattningsskador pga. snabba start och stopp men även de som skadas av för stora belastningar. Ulincos maskinfötter kommer inte bara balansera upp er utrustning så den kan arbeta effektivare utan den kommer även förlänga dess livslängd.

  Maskinfot typ CAM  Maskinfot typ MS

Ulinco erbjuder ett mycket brett och konkurrenskraftigt sortiment inom vibrationsdämpning med leverans direkt från vårt lager utanför Göteborg.

Vi jobbar även med de flesta typer av kundspecifika gummiprodukter och levererar såväl konsultation, CAD-modellering, prototyper, benchmarking, utprovning som slutlig serieleverans.


Kontakta våra försäljningsingenjörer direkt för offert eller rådgivning.
Klicka här